Ο τραγουδιστής πίσω από την επιτυχία του “Butterfly” πέθανε σε ηλικία 49 ετών


Σε ηλικία μόλις 49 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής των Crazy Town, Shifty Shellshock, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας πίσω από την επιτυχία του Butterfly”.

Pixel

Ο Shifty Shellshock γεννήθηκε ως Seth Brooks Binzer με μητέρα το πρώην μοντέλο Leslie Brooks και πατέρα τον σκηνοθέτη και παραγωγό Rollin Binzer.

Ο Seth Binzer γνώρισε τον μελλοντικό συνιδρυτή των Crazy Town και co-vocalist της rap-rock μπάντας από το Los Angeles, Bret Hadley “Epic” Mazur, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πρώτος δίσκος τους ήρθε το 1999 με τίτλο The Gift of Game και στο LP περιλαμβανόταν τότε το “Butterfly”, ένα κομμάτι με sample το instrumental τμήμα του “Pretty Little Ditty” των Red Hot Chili Peppers. Σύντομα θα βρισκόταν στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Οι Crazy Town δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την επιτυχία που σημείωσαν με το “Butterfly”, ωστόσο στον δεύτερο δίσκο τους από το 2002 περιλαμβανόταν το σχετικά δημοφιλές “Drowning” και ένα κομμάτι με τον Rivers Cuomo των Weezer με τίτλο “Hurt You So Bad”.

Οι Crazy Town διαλύθηκαν μετά το Darkhorse και τότε ο Shifty Shellshock κυκλοφόρησε τον μοναδικό του solo δίσκο, Happy Love Sick, τον Ιούλιο του 2004. Σε αυτό συνεργάστηκε με τον βρετανό DJ και παραγωγό, Paul Oakenfold, στο κομμάτι “Starry Eyed Surprise”.

Shifty Shellshock και Epic Mazur επανενώθηκαν για ακόμη έναν δίσκο των Crazy Town με τίτλο The Brimstone Sluggers, τον Αύγουστο του 2015. Ο Mazur αποχώρησε από το group το 2017, και ο Shifty Shellshock προχώρησε σε rebrand της μπάντας ως Crazy Town X.

Πέρα από τους Crazy Town, ο Shifty Shellshock συμμετείχε στις ταινίες Clifford (1994) και Dead 7 (2016), ενώ συμμετείχε σε μια σειρά από VH1 reality shows όπως τα Celebrity Rehab With Dr. Drew και Celebrity Rehab Presents Sober House, στα οποία και γνωστοποιήθηκε η πολυετής μάχη του με τον εθισμό.