Μία διαφορετική πρόταση μόδας από την Βρετανίδα ράπερ που δηλώνει born again Χριστιανή και ασπάζεται θεωρίες συνομωσίας.  


Η Βρετανίδα ράπερ και παραγωγός M.I.A. (Mathangi "Maya" Arulpragasam) γεννήθηκε το 1975 στο Λονδίνο από γονείς με καταγωγή από την Σρι Λάνκα και έμεινε στην σπαραζόμενη από εμφύλιο νησιωτική χώρα της Νότιας Ασίας μέχρι τα 11 χρόνιας της, όταν όλοι μαζί επέστρεψαν σαν πρόσφυγες πίσω στην Αγγλία. Αυτή υπήρξε μία ιδιαίτερη περίοδος της ζωής της και κάποια βιώματα «χαράχτηκαν» βαθιά μέσα της, «χτίζοντας» τον επαναστατικό της χαρακτήρα και ελεύθερο πνεύμα σαν ράπερ και visual artist. 

Pixel

Το ντεμπούτο άλμπουμ «Arular» (XL Recordings) που κυκλοφόρησε το 2005, ένα κράμα από hip hop, dancehall, electroclash και punk, υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα της χρονιάς, με το δεύτερο άλμπουμ «Kala» που ακολούθησε το 2007, απλά επιβεβαίωσε την κυριαρχία της M.I.A. Από το δεύτερο άλμπουμ ακούμε και με το mega-hit “Paper Planes”. Κυκλοφόρησε ακόμα τέσσερα άλμπουμ, με τελευταίο το “ΜΑΤΑ” το 2022, που απέτυχε εμπορικά και καλλιτεχνικά. Κάτι που ξεκίνησε με φόρα, σταδιακά άρχισε να χάνει τη δυναμική του, όπως γενικότερα και το ενδιαφέρον του κόσμου για τη M.I.A. Το 2022, δήλωσε ότι ασπάζεται τον Χριστιανισμό μετά από ένα όραμα που βίωσε. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας δώσει αρκετά δείγματα τα τελευταία χρόνια – ειδικά τα χρόνια της πανδημίας και των καραντινών - ότι πιστεύει σε απίθανες ή λιγότερο απίθανες θεωρίες συνομωσίας, η M.I.A. λανσάρει το δικό της fashion brand, με μία ειδοποιό διαφορά: Τα ρούχα και αξεσουάρ της εταιρείας OHMNI μπλοκάρουν κάθε είδους 5G, 4G και Wi-Fi από το να εισέρθουν στο σώμα μας και εκτρέπουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. 

Μας «έκαψε» πραγματικά η M.I.A. Ναι, η συλλογή – μαζί με  t-shirts, τσάντες, boxers, jackets και ponchos - περιλαμβάνει και ένα hip tin foil καπέλο.