Μία αναπάντεχη πρωτιά για την Αθήνα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα η πόλη στον κόσμο που μυρίζει πιο ωραία.


Υπάρχει μία εσφαλμένη αντίληψη για την Αθήνα, ότι είναι μία βρόμικη πρωτεύουσα, γεμάτη καυσαέριο, σκουπίδια και χαλασμένα πεζοδρόμια. Όχι ότι αυτά δεν τα βλέπουμε και τα βιώνουμε στην καθημερινότητα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι.

To μεγάλο βρετανικό online κατάστημα HAYPP που πουλάει κυρίως προϊόντα vape και tobacco-free σακουλάκια νικοτίνης, ανέλυσε 30 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και εκτός Ευρώπης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα είναι η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο. Αυτό θα πει έκπληξη για εμάς που ζούμε στην Αθήνα. Μάλλον πρέπει να της δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία.

Αν το σκεφτείς καλύτερα και κάνεις μία βόλτα στην Αθήνα, το αποτέλεσμα της έρευνας δεν φαντάζει τόσο παράδοξο. Μία πρωινή βόλτα στη λαϊκή μπορεί να σε φέρει μπροστά σε όμορφα αρώματα φρούτων, μικρά μαγαζάκια που πουλάνε μυρωδικά και βότανα, λεμονιές και νεραντζιές ακόμα και μέσα στο βαθύ αστικό τοπίο, οι μυρωδιές που αναβλύζουν από τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία και τις ταβέρνες της πόλης, τα λουλούδια που κάποιοι επιμένουν να έχουν στους μικρούς κήπους τους ή στα μπαλκόνια τους, τα πολλά ανθοπωλεία και μαγαζιά με αρώματα σε κάθε γωνιά της πόλης. Όλα αυτά, μαζί με το ιδιαίτερο κλίμα της Αθήνας που την κάνουν γοητευτική και ξυπνάνε όλες μας τις αισθήσεις.


Ποιες είναι οι 10 πόλεις στον κόσμο που μυρίζουν πιο ωραία;


1. Αθήνα
2. Παρίσι
3. Ζυρίχη
4. Δουβλίνο
5. Λουξεμβούργο

6. Λευκωσία
7. Κοπεγχάγη
8. Βουκουρέστι
9. Βαλέτα
10. Άμστερνταμ