Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη


Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy φαίνεται πως ετοιμάζει αυτή την περίοδο ο Park Chan-wook, θέλοντας να μεταφέρει για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη το κινηματογραφικό cult classic του ίδιου από το 2003. Σύμφωνα με το Variety, ο Park ετοιμάζει τη διασκευή σε συνεργασία με τη Lionsgate.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Park Chan-wook, η original ταινία ήταν βασισμένη ως ένα βαθμό στο ομώνυμο Ιαπωνικό manga και αφηγήθηκε την ιστορία του Oh Dae-su (Choi Min-sik), ενός businessman που πέφτει θύμα απαγωγής σε ένα ξενοδοχείο για 15 χρόνια. Αφού ο ίδιος αφεθεί ξαφνικά ελεύθερος, θα ξεκινήσει να σχεδιάζει την εκδίκησή του προς όλους τους υπευθύνους.

Ο Park Chan-wook θα είναι παραγωγός της νέας σειράς μαζί με τον creative partner του, Syd Lim, ενώ την επίβλεψη της σειράς θα αναλάβουν οι Lionsgate Television executives, Courtney Mock και Tara Joshi. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Park θα σκηνοθετήσει τη σειρά.

Το 2013, ο Spike Lee σκηνοθέτησε το αγγλόφωνο remake του Oldboy, με πρωταγωνιστές τους Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Samuel L. Jackson και Michael Imperioli.