Από τους βασικούς στόχους της όλης επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί ακόμα μια κερδοφόρα αγορά τίτλων και πιστοποιητικών επάρκειας
Με το άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 και τις μεταβατικές διατάξεις καταργούνται τον Αύγουστο του ‘23 τα μαθήματα που εξασφαλίζουν την παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό καταγγέλλει ο Φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Είναι φανερό ότι ένας από τους βασικούς στόχους της όλης επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί ακόμα μια κερδοφόρα αγορά τίτλων και πιστοποιητικών επάρκειας, να μπει σε δεύτερη μοίρα το πτυχίο (επιχείρηση που τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με το «προσοντολόγιο» βρίσκεται σε εξέλιξη) και κυρίως να «ξεφορτωθεί» το κράτος και η κυβέρνηση την πίεση δεκάδων χιλιάδων πτυχιούχων που εύλογα αναζητούν επαγγελματική διέξοδο (μια θέση στην εκπαίδευση).
Με την απόσπαση της παιδαγωγικής-διδακτικής επάρκειας από το πτυχίο, μεταφέρεται η ευθύνη της ανεργίας στους πτυχιούχους (καθώς δεν θα μπορούν να αποκτήσουν όλοι το πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας είτε λόγω οικονομικής δυσπραγίας είτε γιατί δεν θα χωράνε), νομιμοποιείται το τέλος της σχέσης τους με τη δυνατότητα διορισμού στη σχολική εκπαίδευση και παράλληλα με μια κίνηση μειώνεται η πίεση για πρόσληψη.
Η ανακοίνωση του Φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Με το άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 και τις μεταβατικές διατάξεις καταργούνται τον Αύγουστο του ‘23 τα μαθήματα που εξασφαλίζουν την παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό αλλάζει όλο τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης των σπουδών και δίνει τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης τους ενώ ήδη προσφέρονται ενσωματωμένα δωρεάν. Καλούμε τους φοιτητές των μουσικών τμημάτων να ενημερωθούν και να συσπειρωθούν στη προσπάθεια να ανατραπεί αυτή η απόφαση.
Φοιτητικός σύλλογος Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΠΗΓΗ