Μια ακόμη ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση το καλοκαίρι.


Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 υπάρχει εκ νέου η δυνατότητα υποβολής αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Όσοι ενδιαφερόμενοι που έχουν δικαίωμα υποβολής δεν υπέβαλαν αίτηση εντός της πρώτης προθεσμίας (25/6/2024 – 31/7/2024) μπορούν να κάνουν αίτηση ψηφιακά, μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση θα γίνεται είτε απευθείας, μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση».

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή οι αιτούμενοι θα χρειαστούν τους κωδικούς Taxisnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαιούχοι είναι:
Οι ίδιοι οι γονείς όταν είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει σύζυγοι.


Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής όταν:

Είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού, όταν είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών ή σε περίπτωση που είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).