Η Ελλάδα έχει ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό.
Οι νέοι ενήλικες στις χώρες της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης τείνουν να μένουν περισσότερο με τους γονείς τους, σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της Eurostat.
Οι ενήλικες στην ΕΕ εγκαταλείπουν το σπίτι των γονιών τους σε ηλικία 26 ετών κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ωστόσο, αυτό διαφέρει σημαντικά από έθνος σε έθνος.
Στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία, συνήθως εγκαταλείπουν το γονεϊκό περιβάλλον στην ηλικία των 21 ετών. Αντίθετα, στην Κροατία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, αυτό συνήθως δεν συμβαίνει πριν γίνουν τουλάχιστον 30 ετών. Η Ελλάδα μάλιστα είναι δεύτερη στη λίστα με την πιο μακροχρόνια διαμονή των νέων με τους γονείς τους, με ποσοστό 78%.
Η Νότια Ευρώπη παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό νεαρών ενηλίκων που εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Στο σύνολο δεδομένων, η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 20 έως 29 ετών που δεν ζουν ανεξάρτητα, 80% και ακολουθείται από την Ελλάδα με 78%, την Ισπανία με 77% και την Πορτογαλία με 76%.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό είναι 43%, και στις ΗΠΑ 39%. Οι σκανδιναβικές χώρες Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία και Δανία έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά, όλα κάτω από 20%.
Εκτός από τη Ρουμανία, η Ιταλία έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό NEETS στην ΕΕ, άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών που δεν εργάζονται και ούτε βρίσκονται υπό εκπαίδευση ή κατάρτιση.