Η επιστήμη -επιτέλους- μάς λύνει την απορία.
Η επιστήμη -επιτέλους- μάς λύνει την απορία.
Πόσες ώρες έχεις ξοδέψει από τη ζωή σου παρέα με φίλους και κολλητές, προσπαθώντας να απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα «γιατί να πέφτουμε πάντα στην παγίδα του έρωτα»; Η επιστήμη έρχεται για πρώτη φορά να δώσει μία ουσιαστική και ικανοποιητική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι άνθρωποι ερωτευόμαστε πρώτα απ' όλα γιατί το έχουμε οι ίδιοι ανάγκη.
Ο καθηγητής Arthur Aron από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Stonybrook , διερεύνησε τι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πρωταρχικό κίνητρο που έχουν είναι η ανάγκη τους να αυξήσουν τις ικανότητές και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των σχέσεων που δημιουργούν με τους άλλους ανθρώπους. Η παρακίνηση τους για την δημιουργία σχέσεων προέρχεται από αυτή την ανάγκη τους.
Οι άνθρωποι ερωτεύονται συνήθως άτομα που βρίσκουν ελκυστικά, και θεωρούν ότι είναι τα κατάλληλα για τους ίδιους.
Η ψυχολογική τους κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο, σχετικά με την ετοιμότητά τους, να ενδώσουν σε έναν έρωτα. Όταν τα άτομα δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, χάνουν τις ευκαιρίες, που μπορεί να τους εμφανίζονται. Αυτό συμβαίνει διότι τα ίδια τα άτομα, δεν πιστεύουν, πως οι άλλοι μπορεί να τους θεωρούν ελκυστικούς.
Συνήθως ο έρωτας γεννιέται μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν γνωρίζονται πολύ. Υπάρχει περισσότερο πάθος, ένταση και περιέργεια για να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον.
Κατά την διάρκεια της γνωριμίας, στοιχεία που μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να ερωτευτεί κάποιον άλλον είναι η ευφυΐα του, η ευγένεια του και η καλοσύνη του. Είναι τα τρία χαρακτηριστικά που προσέχουν περισσότερο οι άνθρωποι σε κάποιον.
Περισσότερα παρόμοια άρθρα μπορείς να βρεις στο www.allyou.gr