Το όμορφο χάος της πρωτεύουσας μέσα από 6 λογαριασμούς στο Instagram που υμνούν την Αθήνα.


Η Αθήνα είναι η δική μας πόλη, το σπίτι μας, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αλλάζει και μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς. Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, η Αθήνα ήταν διαφορετική. Σήμερα είναι ένα playground φτιαγμένο σχεδόν αποκλειστικά για τουρίστες και κάθε λογής «επενδυτές».

6 λογαριασμοί στο
Instagram αναδεικνύουν την όμορφη Αθήνα, ακόμα και αν αυτή για άλλους φαντάζει μία άσχημη και άναρχη πόλη.



Doors of Athens
Το φωτογραφικό
project του Γερμανού φωτογράφου και κινηματογραφιστή Alexander Jaschik συνεχίζει να συγκινεί και να γοητεύει. Ο ίδιος μένει μόνιμα στην Αθήνα, του χρόνου θα κλείσει μία δεκαετία στη χώρα μας, και αυτό που του τράβηξε την προσοχή ήταν οι πόρτες της Αθήνας. Κάθε μία πόρτα, μέσα από τα μεράκι και την τέχνη των μαστόρων που τις κατασκεύασαν, μακριά από τη μαζική παραγωγή, έχει να πει τη δική της ιστορία. O Alexander περπατάει με τη φωτογραφική μηχανή σε κάθε γωνιά της πόλης, από το Περιστέρι μέχρι σοκάκια του Πειραιά, όχι μόνο στο πολύβουο κέντρο.

Visit: Doors of Athens

Athens Laundry Bougada
ToAthens Laundry Bougada” της εικαστικού Θεοδώρας Μαλάμου κάνει κάτι το μοναδικό και πρωτότυπο: «Χαρτογραφεί» την αθηναϊκή πραγματικότητα μέσα από τις απλωμένες μπουγάδες σε μπαλκόνια της Πλατείας Βικτωρίας, του Άγιου Παντελεήμονα και άλλων γειτονιών του κέντρου. Μοναδικό οπτικά, εικόνες «βουβές μαρτυρίες» μίας Αθήνας που χάνεται. Το project «Athens Laundry Bougada» κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Dolce.

Visit: Athens Laundry Bougada



Greek
Visions
Ο φωτογράφος Τάκης Ζωντήρος, με έδρα το Λονδίνο, έχει φτιάξει κάτι το μοναδικό. Η σελίδα «
Greek Visions», μέσα από φωτογραφίες και σελίδες παλαιών περιοδικών, είναι ένα απίθανο αρχείο της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας και «κόλασης» του lifestyle, με έμφαση στις δεκαετίες του 1990 και 2000, χωρίς να περιορίζεται σε αυτές. Όλη η ελληνική πραγματικότητα, παραδοξότητα και τρέλα περνάει random μέσα από τη σελίδα «Greek Visions». Γίνεται να λείπει η Αθήνα;

Visit: Greek Visions



Athens Surreal
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε δημιουργικά πεδία και αν τελικά αντικαταστήσει τον άνθρωπο-καλλιτέχνη. Όπως και να έχει, ο λογαριασμός «
Athens Surreal” της αρχιτεκτόνας Τίνας Μαρινάκη είναι super fun και απολαυστικός. Δείχνει μία φανταστική εκδοχή της Αθήνας, όπως την φαντάζεται η δημιουργός, ένα σουρεαλιστικό playground, μέσα από μία παλέτα χρωμάτων που θα ζήλευε και ο Wes Anderson.

Visit: Athens Surreal


Fading Athens
Ο
Steven Beijer είναι μεταφραστής και φωτογράφος και όπως δηλώνει και urban αρχαιολόγος. Ζει ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την Αθήνα, αλλά μάλλον το όμορφο χάος της δικής μας πρωτεύουσας είναι αυτό που τον έχει συνεπάρει. Μέσα από τον λογαριασμό «Fading Athens”, ο Steven μοιράζεται μαζί μας φωτογραφικά κλικ από την Αθήνα, σημεία της πόλης που σβήνουν, ξεχασμένα μονοπάτια, πάντα με τη δική του προσωπική ματιά.

Visit: Fading Athens

Athens Mon Amour
Αθήνα, Αγάπη μου! Η αρχιτέκτονας Άντζελα Λιαρίκου μοιράζεται μαζί μας εικόνες από παλιά διαμερίσματα και κτήρια της Αθήνας, τα περισσότερα στην Κυψέλη όπου μένει και η ίδια. Ξεχωριστές είσοδοι πολυκατοικιών, νεοκλασικά, vintage επιγραφές σε μικρά καταστήματα, ασανσέρ και δάπεδα περασμένων δεκαετιών, η ομορφιά δίπλα στην «ασχήμια», τα διαμερίσματα και κτήρια της Κυψέλης έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν.

Visit: Athens Mon Amour