Ο δημιουργός από το Σικάγο μας έχει προσφέρει μερικά από τα πιο εμβληματικά blockbusters!


Με αφορμή την κυκλοφορία του trailer του «Here», όπου ο Robert Zemeckis χρησιμοποιεί AI για να ταξιδέψει... πίσω στο χρόνο τους Tom Hanks και Robin Wright, ρίχνουμε μια ματιά στη φιλμογραφία του Robert Zemeckis, του σκηνοθέτη που λατρεύει να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες.

Back to the Future (1985)

Φυσικά η πιο εμβληματική δημιουργία του Zemeckis είναι το αξέχαστο «Back to the Future», όπου ένας αγχωτικός νεαρός και ένας τρελός επιστήμονας ταξιδεύουν στη δεκαετία του 1950. Η ταινία ακολουθήθηκε από δύο θεότρελα sequel και σημάδεψε για τα καλά το σινεμά της δεκαετίας του '80.

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Η αγάπη του Zemeckis για τολμηρά τεχνολογικά εγχειρήματα ξεκίνησε ίσως εδώ, με το «Who Framed Roger Rabbit» του 1988. Το «πάντρεμα» κινουμένων σχεδίων με live-action υπήρχε από τα πρώτα κιόλας χρόνια του κινηματογράφου, αλλά ο Zemeckis και η παρέα του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τόσο εξονυχιστικά κατασκευασμένο, που τεχνικά δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι και σήμερα.

Forrest Gump (1994)

Αποκορύφωμα της μακροχρόνιας συνεργασίας και φιλίας του με τον Tom Hanks, η feelgood ιστορία του Forrest Gump σημάδεψε τα ninties.

Cast Away (2000)

Ο «Ναυαγός» του Zemeckis με τον μοναχικό Tom Hanks έκανε θραύση στην αυγή του 21ου αιώνα.

The Polar Express (2004)

To 2004, ξεκίνησε η εμμονή του Zemeckis με την (φρέσκια, τότε) τεχνολογία του motion capture. Ο αθεόφοβος δημιουργός μας προσέφερε μία σειρά από ούλτρα-ρεαλιστικά animation σε αυτό το ύφος, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν κατάφεραν να γοητεύσουν το κοινό. Παρ' όλα αυτά, το εντυπωσιακό «Polar Express» άφησε το σημάδι του στην κουλτούρα των 2000's.