Δολοφόνοι, κυκλώνες και υπερήρωες!


O Ιούλιος μπαίνει ορεξάτος, και μαζί του έρχονται ένα τσούρμο νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες! Μετά το φαινόμενο «Inside Out 2» που αναζωογόνησε το καλοκαιρινό box office, Η Disney ελπίζει σε μία ακόμη επιτυχία με το «Deadpool & Wolverine» -ενώ οι Glenn Powell, Nicholas Cage και Channing Tatum επιστρέφουν επίσης με ενδιαφέρουσες επιλογές.

Hit Man (4 Ιουλίου)

Η πιο πρόσφατη ταινία του Richard Linklater κάνει επιτέλους πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους, σχεδόν έναν μήνα μετά την διαδικτυακή κυκλοφορία της. Η νεο-νουάρ κομωδία έχει αποσπάσει θερμές αντιδράσεις από τους κριτικούς, εμείς ωστόσο την βρήκαμε δυσάρεστη και κάπως απογοητευτικά σκηνοθετημένη.

Maxxxine (4 Ιουλίου)

Η meta-horror τριλογία του Ti West που έχει αγγίξει πολυάριθμες περιόδους και κινηματογραφικά ύφη, φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Το χαμηλών τόνων franchise έχει, λάου-λάου, αποκτήσει τον τίτλο μίας από τις κορυφαίες σειρές τρόμου της σύγχρονης εποχής, με τις πολλαπλές ερμηνείες της Mia Goth να γοητεύουν τους απανταχού θεατές.

Rashomon (4 Ιουλίου)

Το αριστούργημα του Akira Kurosawa που σημάδεψε τον παγκόσμιο κινηματογράφο και χάρισε το όνομά του σε ένα ολόκληρο υποείδος, επιστρέφει σε επανέκδοση στα θερινά σινεμά. Στη φεουδαρχική Ιαπωνία, ο βιασμός μιας γυναίκας και η δολοφονία του συζύγου της εξιστορούνται από τέσσερεις διαφορετικούς μάρτυρες.

Longlegs (11 Ιουλίου)

Ο Nicholas Cage συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες ερμηνευτικές επιλογές, αυτή τη φορά ενσαρκόνωντας έναν στυγερό κατά συρροήν δολοφόνο.

Twisters (11 Ιουλίου)

Συνέχεια στο καλτ disaster movie του 1996, το «Twisters» ακολουθεί μία παρέα από... κυνηγούς κυκλώνων, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την μανία της φύσης. Glenn Powell και Daisy Edgar-Jones αναλαμβάνουν εδώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Fly Me to the Moon (11 Ιουλίου)

Ο Channing Tatum επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη παρέα με την Scarlett Johansson, σε μία ταινία που εξιστορεί τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της αποστολής Apollo 11. Παρά τους συμπαθείς πρωταγωνιστές και το ενδιαφέρον κόνσεπτ, το «Fly me to the Moon» μοιάζει γυρισμένο για streaming και όχι για τη μεγάλη οθόνη...

Deadpool & Wolverine (24 Ιουλίου)

Με διαφορά η μεγαλύτερη κυκλοφορία του Ιουλίου, το «Deadpool & Wolverine» αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για ολόκληρο το υπερηρωικό είδος: Σε μια εποχή που το κοινό δείχνει να βαριέται πλέον τους υπερήρωες, μπορεί η νέα περιπέτεια του Deadpool να επαναφέρει τον παλιό, καλό, Marvel ενθουσιασμό στις αίθουσες όλου του κόσμου;