Μέσα από ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε 8 χρόνια πριν, η αγαπημένη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων φαίνεται πως μεταφέρθηκε για λίγο στο μέλλον, προβλέποντας μια τεχνολογία που σήμερα είναι πραγματικότητα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στις ειδήσεις πως οι Simpsons «προβλέπουν» το μέλλον μέσα από ένα επεισόδιό τους, φαίνεται λοιπόν πως η αγαπημένη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων το έκανε ξανά, όπως τουλάχιστον σχολιάζει ολόκληρο το διαδίκτυο και ο κόσμος των social media τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει viral στις ΗΠΑ το ολοκαίνουργιο προϊόν της Apple που ήρθε για να ταράξει την τεχνολογική αγορά, που δεν είναι άλλο από τη μάσκα εικονικής και μικτής πραγματικότητας Apple Vision Pro. Και με τον κόσμο που τα προμηθεύθηκε ήδη να φαίνεται σε φωτογραφίες να τα χρησιμοποιεί όσο περπατάει, όσο τρώει και όσο οδηγεί, το μυαλό χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου πήγε σε ένα επεισόδιο των Simpsons που είχε προβλέψει αυτή τη συνθήκη!

Ο λόγος για ένα επεισόδιο που προβλήθηκε το 2016 με τίτλο Friends and Family, όπου ο Homer και η Marge εμφανίζονται να φορούν αντίστοιχη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, έχοντας προσηλωθεί πλήρως στη ζωή που τους προσφέρει το VR headset τους. Σύντομα, ολόκληρη η κοινωνία του Springfield κάνει το ίδιο, φορώντας μάσκες παντού, κουτουλώντας σε εμπόδια στον δρόμο και σκορπίζοντας γέλιο στους θεατές.

Δείτε πιο κάτω μια ανάρτηση από τα social media που επισημαίνει την πρόβλεψη των Simpsons, που έχει γίνει viral.

Οφείλουμε βέβαια να σημειώσουμε πως VR headsets υπάρχουν από τη μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2010 υπήρχαν συσκευές αυτής της τεχνολογίας που γνώρισαν δημοφιλία στην αγορά. Επομένως, η πρόβλεψη των Simpsons που επισημαίνεται στα κοινωνικά μέσα είναι μάλλον μικρό επίτευγμα σε σχέση με προηγούμενα παραδείγματα που έχουμε δει από τη λατρεμένη σειρά!