Ο πιο πληθωρικός κωμικός του 21ου αιώνα!


O Jack Black αποτελεί θεμέλιο της ποπ κουλτούρας εδώ και δυόμιση δεκαετίες! Από το επικό σερί του στα mid-2000s μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια, ο Black είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός του 21ου αιώνα -με αστείρευτη ενέργεια, φωνακλάδικη περσόνα και πολυάριθμα ενδιαφέροντα!

Αν και οι περισσότεροι τον ξέρουν ως πρωταγωνιστή σε κομωδίες και ρομαντικές κομεντί, ο χαρισματικός showman είναι επίσης αμετανόητος μεταλλάς (μέλος του συγκροτήματος Tenacious D), φανατικός gamer και ενίοτε, αναλαμβάνει καθωσπρέπει δραματικούς ρόλους. Σε κάθε του εμφάνιση, ο Black δε διστάζει να εκμεταλλευτεί την πολύπλευρη περσόνα του -πράγμα που τον έχει κάνει έναν από τους πιο αναγνωρίσημους celebrities των τελευταίων 20 χρόνων!

Πράγματι, οι περισσότεροι ρόλοι του συμπαθούς ερμηνευτή εναγκαλιάζουν τις μεγαλύτερες εμμονές του, θεμελιώνοντας ακόμη περισσότερο τη μανιέρα του: O Black ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '90 ενσαρκόνωντας δεύτερους ρόλους, πριν κάνει το πρώτο του «μπαμ» ως ένας χαραμοφάης μουσικόφιλος στο «High Fidelity» του Stephen Frears. Με τον ερχομό της νέας χιλιετίας, ο Black έμελλε να γνωρίσει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με το «School Of Rock» του Richard Linklater, όπου ενσάρκωσε έναν ακόμη φανατικό λάτρη του ροκ ν' ρολ -γνωρίζοντας ανέλπιστη επιτυχία και εξασφαλίζοντας έτσι την πρώτη του υποψηφιότητα για χρυσή σφαίρα!

Το υπόλοιπο της δεκαετίας ήταν θρυλικό για τον Black, με τον συμπαθή ηθοποιό να αναλαμβάνει μία σειρά από εμβληματικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους: Έκανε στροφή στο ρομαντικό με το «The Holiday» της Nancy Meyers, έγινε αντιπαθέστατος για χάρη του Ben Stiller στο «Tropic Thunder» του 2008, αυτοσαρκάστηκε στο «Nacho Libre» του Jared Hess, συμμετείχε στο υπέροχο «Be Kind Rewind» του Michel Gondry, και πρωταγωνίστησε σε μία από τις κορυφαίες animated ταινίες όλων των εποχών, το «Kung Fu Panda» της Dreamworks Animation!

Με την καριέρα του να... κατεβάζει στροφές στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο Black επανήλθε στο προσκήνιο το 2018 με νέο χόμπι: άνοιξε ένα κανάλι στο YouTube με τίτλο «Jablinski Games», ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με τα βιντεοπαιχνίδια, και προσάρμοσε αντίστοιχα τη φιλμογραφία του συμετέχοντας αποκλειστικά σε βιντεοπαιχνιδικά πρότζεκτς! Μετά την ξεκαρδιστική του εμφάνιση στο reboot του Jumanji, ο Black χάρισε τη φωνή του στον Bowser για το «Super Mario Bros. Movie» του 2023, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να συμμετάσχει τόσο στην κινηματογραφική μεταφορά του «Borderlands», όσο και σε αυτήν του «Minecraft» που αναμένεται το 2025! Και φυσικά, μην ξεχνάτε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ως Po στο «Kung Fu Panda 4», που κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαρτίου. Τα καλύτερα έρχονται!