Η τάση λέγεται cushioning, και δεν φέρνει καλά νέα.


Η τάση λέγεται cushioning, και δεν φέρνει καλά νέα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, σου φαίνεται σχεδόν ανήθικο. Είσαι σε σχέση, φίλη, ή δεν είσαι; Γιατί, δηλαδή, ξενοκοιτάς; Θα σου άρεσε να κάνει το ίδιο και ο σύντροφός σου;
Χμ, ερωτήσεις για δυνατούς λύτες, έτσι;

Το θέμα είναι ότι το κάνουν πολλοί. Είναι σε μια σχέση με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο να κοντεύει να περάσει την πόρτα (οκ, γιατί όταν είσαι ερωτευμένος και μια χαρά με τον άλλον, δεν κάθεσαι καν να διαβάσεις αυτό το άρθρο).

Τον χωρισμό δεν τον βλέπεις με το κυάλι. Αισθάνεσαι την καυτή ανάσα του στην πλάτη σου. Το ξέρεις ότι κοντοζυγώνει. Δεν το παίρνεις απόφαση, δεν το παίρνει ο άλλος, πάντως το status δεν έχει αλλάξει στο Facebook. 

Και επειδή ασυναίσθητα, δεν θέλεις να βρεθείς στα κρύα του λουτρού, μόνη να κλαις τη μοίρα σου για άλλη μια φορά, σκέφτεσαι: Μήπως να παίξω λίγο ακόμα με τον βασικό αλλά να έχω και μερικούς παίκτες στον πάγκο;
Έτσι με το που θα χωρίσεις θα έχεις έτοιμο το μαξιλαράκι σου (εξού και cushioning) και θα πέσεις στα μαλακά.

Οι ειδικοί λένε ότι για την εξάπλωση αυτού του φαινομένου φταίνε και τα κοινωνικά δίκτυα, όπου πλέον εύκολα ξαναβρίσκεις κόσμο που έχασες, και ανακαλύπτεις νέους φίλους με ένα κλικ. 

Προσωπικά, πιστεύω ότι όλο αυτό συνέβαινε και στην προ Facebook εποχή. Φίλες μου που ψυλλιάζονταν ότι θα χωρίσουν άρχιζαν να φλερτάρουν από δω και από κει. Θες για επιβεβαίωση, που δεν λάμβαναν πια από τη σχέση τους, θες για να αποκτήσουν το "μαξιλαράκι" τους, πάντως το έκαναν. Τίποτα μεμπτό. 

Απλά εάν σου συμβεί κι εσένα, και όπως έλεγα και στις ίδιες, το καλύτερο είναι να κάνεις μια ειλικρινή και τίμια κουβέντα με τον άλλον. Για να προχωρήσετε υπό καλύτερους όρους ή για να χωρίσετε τους δρόμους σας. 

Και αφού μουσκέψεις το μαξιλάρι σου με τόνους δάκρυα (αν αξίζει), βρίσκεις μετά και το ερωτικό σου «μαξιλαράκι».    
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/34342-eisai-se-sxesi-alla-psaxnesai-ti-symvainei-2