Και γιατί οι άντρες έχουν περισσότερους φίλους από εμάς.
Στα νιάτα σου κάνεις άπειρους φίλους, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη νέα σου δουλειά, στην καινούρια σου γειτονιά, παντού.
Μετά τα 30 κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα και κρατάς λίγους και καλούς ενώ όταν φτάνεις τα 40 οι φίλοι, αν υπάρχουν, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Πόσο εύπλαστη και ευμετάβλητη είναι η φιλία; Γιατί το BBFs δεν ισχύει τελικά για πάντα;
Σύμφωνα με μια βρετανο-φινλανδική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τη μεγάλη αυτή αξία της ζωής:
- Γύρω στα 40, οι άνδρες είναι πιο κοινωνικά «δικτυωμένοι» από τις γυναίκες. Μετά όμως αυτό αλλάζει καθώς οι γυναίκες διατηρούμε περισσότερες επαφές με τα ενήλικα παιδιά μας και τους γονείς τους.
- Ο μέσος άνθρωπος μιλά περισσότερο στο τηλέφωνο με περίπου 15 ανθρώπους μέσα στο μήνα, και είναι όσοι νιώθει συναισθηματικά κοντά του.
- Ο αριθμός των κοινωνικών επαφών αντρών και γυναικών κορυφώνεται γύρω στα 25 ενώ μετά ακολουθεί πτώση έως την ηλικία των 45. Για μια δεκαετία μετά, φίλοι και γνωστοί σταθεροποιούνται, ενώ μετά τα 55 έτη η μείωση του αριθμού τους επιταχύνεται.
- Μέχρι την ηλικία των 39 οι άνδρες είναι αυτοί που έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές ενώ μετά παίρνουν το πρώτο χέρι στην κοινωνικότητα οι γυναίκες.