Ραντεβού στα θερινά σινεμά!


Η New Star φροντίζει να μας προμηθεύει με εξαιρετικά διαλεγμένες κλασικές ταινίες σε ψηφιακά αποκατεστημένες επανεκδόσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου -και ειδικά το καλοκαίρι, που είναι η πατροπαράδοτη περίοδος για παλιό καλό σινεμά κάτω από τα αστέρια, οι επιλογές είναι ιδιαιτέρως γαργαλιστικές! Παρακάτω λοιπον, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες που θα προβληθούν αυτό το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά, πάντα με την υπογραφή της New Star Art Cinema!

H Θάλασσα Μέσα μου (2004)

Η σπαραχτική και διχαστική ταινία του Alejandro Amenabar που σημάδεψε τους σινεφίλ τη δεκαετία του 2000 και μας σύστησε το ταλέντο του Χαβιέ Μπαρδέμ, επιστρέφει στους ελληνικούς κινηματογράφους. Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια και μόνο του παράθυρο στον κόσμο είναι αυτό του δωματίου του. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. (18 Ιουλίου)

Το Σεξ και η Λουσία (2001)

Η Λούσια είναι μία σερβιτόρα σε ρεστοράν της Μαδρίτης η οποία, μετά από έναν δύσκολο χωρισμό, θα βρει καταφύγιο σε ένα απομονωμένο Μεσογειακό νησί. Κυκλωμένη από μυσταγωγική ηρεμία, φρέσκο αέρα και ζαλιστικό ήλιο, η Λουσία θα αρχίσει να ανακαλεί τις πιο ανεξιχνίαστες πτυχές της σχέσης της -σαν απαγορευμένα κεφάλαια της προσωπικής της ιστορίας. (20 Ιουνίου)

Ο Τελευταίος των Ανθρώπων (1924)

Το φιλμ του F.W. Murnau (δημιουργου του Nosferatu), που άφησε εποχή με τις επαναστατικές τεχνικές κινηματογράφησης και τις εντυπωσιακές κινήσεις της κάμερας, ακολουθεί την ιστορία ενός ηλικιωμένου θυρωρού -ο οποίος, μετά την απόλυσή του, καλείται να αντιμετωπίσει την περιφρόνηση της γερμανικής κοινωνίας. (13 Ιουνίου)

Rashomon (1950)

Μία από τις πιο γνωστές ταινίες του θρυλικού Akira Kurosawa, το «Rashomon» ήταν τόσο επιδραστικό που χάρισε το όνομά του σε ένα ολόκληρο υποείδος κινηματογραφικής αφήγησης: Στη φεουδαρχική Ιαπωνία, ο βιασμός μιας γυναίκας και η δολοφονία του συζύγου της εξιστορούνται τέσσερεις φορές, από τέσσερεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. (4 Ιουλίου)

Κλέφτες Ποδηλάτων (1948)

Ταινία-σταθμός του Ιταλικού νεορεαλισμού, το «Κλέφτες Ποδηλάτων» του Vittorio De Sica ακουλουθεί τις περιπέτειες ενός δύσμοιρου μεροκαματιάρη στην μεταπολεμική Ιταλία του 1948.