Από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 εκατοντάδες εκδηλώσεις, εργαστήρια και codelabs για παιδιά


 

Από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 εκατοντάδες εκδηλώσεις, εργαστήρια και codelabs για παιδιά

 

Το Playground "extended", θα επικεντρωθεί στα παιδιά, με στόχο την προσέγγιση τους στο κόσμο της τεχνολογίας παρουσιάζοντας τρεις θεματικές ενότητες: Touchless τεχνολογία (LEAP Motion), Αυτοματισμός και παιχνίδια, Εικονική πραγματικότητα και Google cardboard.

Από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014, το Playground θα φιλοξενήσει επίσημα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με εκατοντάδες εκδηλώσεις, εργαστήρια και codelabs για τα «μικρά».

 

«Το Playground ήταν τόσο επιτυχημένο που κληθήκαμε να παρατείνουμε την παρουσία μας, σε συνεργασία με το Μουσείο Τεχνολογίας του CERN που βρίσκεται στην πόλη, στο Περίπτερο 14 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δόθηκε προκειμένου να προωθηθεί περισσότερο η χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή και με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη της ΔΕΘ-HELEXPO, να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της καλλιέργειας της καινοτομίας. Έτσι, αν θέλετε να έρθετε και να μας επισκεφθείτε, θα μας βρείτε στο περίφημο περίπτερο # 14!», δήλωσε ο κ.Τζίνης.

 

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να προβάλει την έννοια του προγραμματισμού στα παιδιά, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στις μαζικές εκδηλώσεις και θα αποκτήσουν τις σχετικές δεξιότητες.

 

Στόχος αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας, είναι να εξοικειωθούν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό, πραγματοποιώντας, για παράδειγμα, εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων. Αξίζει να τονιστεί ότι εταιρείες, όπως οι Rovio (Angry Birds), η Microsoft, η Google, η Telefonica, Liberty Global και  Facebook στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα συμμετέχοντας με εκδηλώσεις. 

 

Το φετινό DevFest απευθύνεται όμως και στους μεγάλους παρουσιάζοντας τρεις βασικές θεματικές ενότητες, Design - Develop – Distribute, και την εφαρμογή τους σε διαφορετικές πλατφόρμες και τεχνολογίες. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε για πρώτη φορά wearable τεχνολογία, με συσκευές που θα φέρει αποκλειστικά για το κοινό η ομάδα των Google Developers, εδώ στην Θεσσαλονίκη. Οι συσκευές wearable -που εκτός από τα Google Glass, μπορεί να είναι είτε έξυπνα ρολόγια, είτε έξυπνα βραχιόλια- ανοίγουν νέα σύνορα στην εφαρμοσμένη τεχνολογία, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε νέες αγορές. Πολλές κορυφαίες εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την καινοτομία αυτή, επιταχύνοντας τις διαδικασίες δοκιμών και παραγωγής των συσκευών wearables. Στο DevFest θα σας δοθεί η ευκαιρία να τις δείτε από κοντά και να τις δοκιμάσετε.

Copy of IMG_2599.JPG

 

Copy of DSC_0161.JPG

 

Copy of DSC_0217.jpg