Τέρατα, σπαθιά και μούσκουλα!


Πριν από μερικές εβδομάδες σας παρουσιάσαμε τις 10 απόλυτες Heavy Metal ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου και σήμερα, συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας με 5 ακόμη εκκωφαντικά διαμαντάκια!

Heavy Metal (1981)

Βασισμένο στο ομώνυμο underground περιοδικό της δεακετίας του '80 (το οποίο περιείχε κάθε λογής σκοτεινά, αλλόκοτα και ακατάλληλα κομικς), το φιλμ του Gerald Potterton είναι μία θεότρελη animated ανθολογία γεμάτη σεξ, βία, σπαθιά, τέρατα, επικές τοποθεσίες, ψυχεδελικές εικόνες  και φυσικά, ένα soundtrack γεμάτο μέταλλο: Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Sammy Hagar, Don Felder, Cheap Trick, DEVO, Journey, και Nazareth.

Fire and Ice (1983)

Τι πιο Metal από την τέχνη του Frank Frazetta; Η δουλειά του κορυφαίου εικονογράφου, γνωστού και ως «Νονού της Fantasy Art» έδωσε μορφή στις φαντασιώσεις των απανταχού μεταλλάδων για πάνω από μισό αιώνα -από τον «Κόναν τον Βάρβαρο» μέχρι τα πολυάριθμα metal albums που φιλοτέχνησε. Εδώ, σε συνεργασία με τους θρυλικούς σεναριογράφους του «Κόναν» Gerry Conway και Roy Thomas, ο Frazetta μας προσφέρει ένα fantasy παραλήρημα με την τεχνική του rotoscope, ένα κινούμενο σχέδιο για ενήλικες γεμάτο θεόρατους πολεμιστές, αρχέγονους βάρβαρους, σκοτεινές μαγείες και θελκτικές κορασίδες.

The Lord of the Rings (1978)

Την προηγούμενη εβδομάδα σας προτείναμε φυσικά την κορυφαία τριλογία του Peter Jackson στη Mέση Γη -αυτή τη φορά όμως θα θέλαμε να σας ταξιδέψουμε στην δεκαετία του '70, και στη μισοτελειωμένη animated εκδοχή του Ralph Bakshi! Ο άρχοντας του ενήλικου animation (που έβαλε την υπογραφή του και στο προηγούμενο φιλμ της λίστας μας) μας παρέδωσε ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό φιλμ το οποίο δυστυχώς, διηγείται μονάχα το πρώτο μισό της επικής τριλογίας του Τόλκιν. Μπορεί ο Bakshi να μην είχε ποτέ την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του, το εν λόγω φιλμ ωστόσο παραμένει ένα καλτ διαμαντάκι που ξεχειλίζει από στιλ και αισθητική -μία αισθητική που σημερα βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

The Pick of Destiny (2006)

Ο πιο θορυβώδης λάτρης του Metal στο σύγχρονο Χόλιγουντ είναι, φυσικά, ο Jack Black -και μπορεί τα τελευταία χρόνια να σπαταλιέται σε βιντεοπαιχνιδικά adaptations και κομωδίες με τον The Rock, στην αρχή της καριέρας του ωστόσο μας προσέφερε το εμβληματικό «Pick of Destiny» -παρέα με τον αχώριστο φίλο του, Kyle Gass! Γνωστοί και ως «Tenacious D», οι δύο συμπαθέστατοι ροκάδες μπλέκονται σε μία περιπέτεια-φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της Metal, γεμάτη αναφορές, τραγούδια και μπόλικo χιούμορ.

Mad Max: Fury Road (2015)

Ποιός είπε πως η Metal αισθητική είναι νεκρή; Μπορεί ο κόσμος του George Miller να μην έχει fantasy στοιχεία, σκοτεινά κάστρα και παραφουσκωμένους βάρβαρους, έχει όμως θεότρελα μηχανοκίνητα οχήματα, τερατώδεις μεταλλαγμένους και δράση μέχρι τα μπούνια -και φυσικά, έναν αχαλίνωτο κιθαρίστα στην κορυφή ενός κολασμένου rig. Τι άλλο θες;