Όλα τα εφόδια που θα σου ανοίξουν τον δρόμο για να πάρεις τη δουλειά που πάντα ήθελες!


Προγραμμάτισες επιτέλους το job interview που πάντα προσδοκούσες και τώρα τρέμεις για το πώς θα πάει τελικά η συνέντευξη; Τότε συνέχισε να διαβάζεις, για να δεις τις έξι συμβουλές που πραγματικά χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να προετοιμαστείς πριν από μια συνέντευξη για εκείνη τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν!

Κάνε έρευνα πάνω στην εταιρεία

Αφιέρωσε χρόνο ερευνώντας την ιστορία, την αποστολή, τις αξίες και τα πρόσφατα νέα της εταιρείας με την οποία θα μιλήσεις. Η κατανόηση της εταιρικής κουλτούρας και των στόχων της μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο σίγουρος/-η και προετοιμασμένος/-η κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Εξασκήσου στις συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης

Κάνε επανάληψη απαντήσεων σε συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης όπως «Πες μου για τον εαυτό σου» ή «Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου;». Εξασκήσου με έναν φίλο/-η ή μπροστά σε έναν καθρέφτη για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να βελτιώσεις τις απαντήσεις σου.

Οραματίσου την επιτυχία

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να φανταστείς τον εαυτό σου να πετυχαίνει στη συνέντευξη. Φαντάσου τον εαυτό σου να απαντά με σιγουριά σε ερωτήσεις και να κάνει θετική εντύπωση στον συνεντευξιαστή. Η οπτικοποίηση της επιτυχίας μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Προετοιμάστε τα υλικά σου

Οργάνωσε όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως αντίγραφα του βιογραφικού σου και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα μπορεί να χρειαστείς. Το να έχεις τα πάντα προετοιμασμένα και τακτοποιημένα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους την ημέρα της συνέντευξης.

Εξασκήσου σε τεχνικές χαλάρωσης

Ενσωμάτωσε τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιές αναπνοές, διαλογισμό ή προοδευτική μυϊκή χαλάρωση στη ρουτίνα σου πριν από τη συνέντευξη. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν.

Φτάσε νωρίς και ντύσου κατάλληλα

Σχεδίασε να φτάσεις νωρίς στον χώρο της συνέντευξης για να έχεις ευελιξία κίνησης μπροστά σε ενδεχόμενες απροσδόκητες καθυστερήσεις. Ντύσου κατάλληλα με επαγγελματική ενδυμασία που αντικατοπτρίζει την εταιρική κουλτούρα. Το να νιώθεις καλά προετοιμασμένος/-η και σίγουρος/-η για την εμφάνισή σου μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις έναν θετικό τόνο στη συνέντευξη.