Transformers, Wolfs και Σκαθαροζούμης!


Το φθινόπωρο είναι και επισήμως εδώ! Καθώς αφήνουμε πίσω μας ένα μακροσκελές και αφόρητο καλοκαίρι, μπαίνουμε επιτέλους στην καλύτερη εποχή του χρόνου -και ετοιμαζόμαστε για ακόμη περισσότερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές περιπέτειες! Ο Σεπτέμβρης μπαίνει κάπως διστακτικά (οι πραγματικά εκρηκτικές κυκλοφορίες αναμένονται τους επόμενους μήνες), αλλά μας επιφυλάσσει αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες, μεταξύ των οποίων και πολλοί spooky τίτλοι -καθώς προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για το Halloween. Ας ρίξουμε μια ματιά!

Strange Darling (5 Σεπτεμβρίου)

Η τρομαχτική περίοδος ξεκινάει νωρίς, με το «Strange Darling» του πρωτοεμφανιζόμενου JT Mollner να έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές -κάνοντάς το μία από τις πιο low-key πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της σεζόν. Ένα φαινομενικά αθώο one-night-stand εξελίσσεται σε μία δολοφονική νύχτα τρόμου, με τους Willa Fitzgerald και Kyle Gallner στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Beetlejuice Beetlejuice (5 Σεπτεμβρίου)

35 χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, ο Tim Burton επιστρέφει στον κόσμο του «Σκαθαροζούμη»! Αρχικά είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το συγκεκριμένο sequel, αλλά η θερμότατες αντιδράσεις που απέσπασε το φιλμ στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας μας έχουν κάνει να ανυπομονούμε!

The Crow (12 Σεπτεμβρίου)

Το Hollywood επιχειρεί να αναδημιουργήσει το cult classic του Alex Proyas, αντικαθιστώντας εδώ τον Brandon Lee με τον συμπαθέστατο Bill Skarsgaard. Το αυθεντικό «The Crow» του 1994 έμεινε στην ιστορία για το τραγικό οn-set ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον χαρισματικό πρωταγωνιστή του, μετατρέποντας έτσι το φιλμ στην απόλυτα emo εμπειρία. Σήμερα, στην 30στή επέτειο της κυκλοφορίας του, υπάρχει χώρος για ένα νέο «Κοράκι» στον 21ο αιώνα;

Blink Twice (12 Σεπτεμβρίου)

Η πάντα αντισυμβατική Ζoe Kravitz κάνει εδώ το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με μία ταινία τρόμου που λαμβάνει χώρα σε ένα απομακρυσμένο ιδιωτικό νησί! Με τον απολαυστικό Channing Tatum στον κόντρα-ρόλο ενός τρισάθλιου δισεκατομμυριούχου, η ταινία έχει διχάσει το κοινό στις χώρες που έχει ήδη προβληθεί.

Wolfs (19 Σεπτεμβρίου)

Λίγο μετά την επερχόμενη πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, το «Wolfs» του Jon Watts αναμένεται να χιμήξει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αν και θέλουμε πολύ να δούμε τους Brad Pitt και George Clooney να επιστρέφουν στο στοιχείο τους ως γοητευτικά λαμόγια, το κωμικό φιλμ δράσης του AppleTV+ (τουλάχιστον κρίνοντας από τα trailer) θυμίζει πολύ περισσότερο δευτεροκλασάτο streaming movie (αναξιομνημόνευτα σκηνικά, ανέμπνευστη σκηνοθεσία, σκοτεινή και άχρωμη φωτογραφία) παρά νοσταλγικό throwback στα ηρωικά 2000s.

Transformers One (19 Σεπτεμβρίου)

Τα Transformers επιστρέφουν και αυτή τη φορά είναι σε μορφή κινουμένων σχεδίων! Το «Transformers One» λαμβάνει χώρα αιώνες πριν την άφιξη των Transformers στη Γη, όταν ακόμη ο Optimus Prime και ο Megatron ήταν αχώριστα φιλαράκια. Παρά το λαμπερό καστ (Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Brian Tyree Henry), το «Transformers One» δείχνει να απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες.

Speak No Evil (26 Σεπτεμβρίου)

Όσο πλησιάζουμε στον Οκτώβριο, τόσο ανάβουν τα spooky αίματα: ο James McAvoy επιστρέφει στο horror genre, ενσαρκώνοντας έναν ακόμη γοητευτικό και μακάβριο χαρακτήρα, στο «Speak No Evil» του James Watkins. Μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει τις διακοπές της σε ένα ειδυλλιακό Βρετανικό σπίτι, τα πράγματα ωστόσο παίρνουν σύντομα ανατριχιαστική τροπή...

Sing Sing (26 Σεπτεμβρίου)

Feelgood χολιγουντιανό δράμα που ευελπιστεί να ταρακουνήσει τα φετινά οσκαρικά νερά, το «Sing Sing» ακολουθεί ένα τσούρμο κατάδικους οι οποίοι καλούνται να προετοιμάσουν μία θεατρική παράσταση! Με τον υπέροχο Colman Domingo στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το κόνσεπτ του «Sing Sing» φαντάζει ιδανικό για ενα απολαυστικό αμερικανικό μελόδραμα παλαιάς κοπής, και μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

The Killer's Game

Ένας πληρωμένος δολοφόνος (Dave Bautista) μαθαίνει πως του απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής -και για να επισπεύσει τη διαδικασία, προκαλεί όλους τους συναδέλφους του να τον δολοφονήσουν! Δυστυχώς, η διάγνωση αποδυκνείεται εκ των υστέρων λανθασμένη -και ο πρωταγωνιστής μας καλείται τώρα να αμυνθεί απέναντι σε ένα στρατό από αδίστακτους πληρωμένους εκτελεστές. Με ένα καστ γεμάτο συμπαθέστατα ονόματα (Sofia Boutella, Pom Klementieff, Terry Crews, Scott Adkins), και σκηνοθετημένο από έναν βετεράνο κασκαντέρ (J. J. Perry), το «Killer's Game» θα μπορούσε άνετα να αποτελεί βιντεοταινία του 2010 -και θα θέλαμε πολύ να το απολαύσουμε, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες.