Marvel, DC και Rings of Power!


Πέρα από τις κινηματογραφικές επιλογές που μας επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος, αλλά και τα πολυάριθμα Φεστιβάλ που ετοιμάζονται να σηκώσουν αυλαία, οι απανταχού σπιτόγατοι μπορούν απλώς να εκμεταλλευτούν την cosy ατμόσφαιρα, και να απολαύσουν streaming επιλογές από την άνεση του καναπέ τους! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο buzzy τηλεοπτικές σειρές των επόμενων τριών εβδομάδων και, αν ενδιαφέρεστε για ακόμη περισσότερες, πιο ψαγμένες επιλογές (μεταξύ των οποίων και το πολυσυζητημένο KAOS του Netflix) μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό εδώ το άρθρο μας!

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Season 2)

Η πρώτη σεζόν του «The Rings of Power» δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς, μιας και η πολυαναμενόμενη επιστροφή στη Μέση Γη χαρακτηρίστηκε κάπως μουντή και αδιάφορη από τους θεατές. Ευτυχώς, η δεύτερη σεζόν της πολυδιαφημισμένης σειράς (η οποία προβάλλεται ήδη στο Amazon Prime) φαίνεται να είναι πολύ πιο συναρπαστική, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην κατασκευή των περίφημων Δαχτυλιδιών αλλά και στις ύπουλες μηχανορραφίες του Sauron. Μένει να δούμε αν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (!!) που επένδυσε η Amazon σε αυτή σειρά, θα πιάσει τελικά τόπο.

Emily In Paris (Season 4)

Παρά τη φήμη του στους σνομπ κύκλους των σινεφίλ ως επιφανειακό και χαζοχαρούμενο, το «Emily in Paris» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix τα τελευταία χρόνια, με αναρίθμητους θεατές να το απολαμβάνουν μανιωδώς -κι αυτό χάρη στους ελκυστικούς χαρακτήρες, το συναρπαστικό μελόδραμα, τα σικάτα κοστούμια και τον απενοχοποιημένο ρομαντισμό του. Τα πρώτα 5 επεισόδια της 4ης σεζόν (όπου η Emily επισκέπτεται αυτή τη φορά την Ρώμη) είναι ήδη διαθέσιμα στη συνδρομητική πλατφόρμα, με τα τελευταία 5 να αναμένονται εναγωνίως στις 12 Σεπτεμβρίου.

Agatha All Along

Η τηλεοπτική στροφή της Marvel αποδείχτηκε, τελικά, το βατερλώ της εταιρίας, με τον καταρράκτη από Disney+ παραγωγές που είδαμε τα τελευταία 4 χρόνια να χαρακτηρίζεται μετριότατος από τους fans -και να παραφουσκώνει το Μαρβελικό lore, κουράζοντας και συγχύζοντας τους τηλεθεατές. Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα του κάποτε ανίκητου Marvel Cinematic Universe έχει πέσει κατακόρυφα, οι εισπράξεις μειώθηκαν επικίνδυνα, και τα μεγάλα κεφάλια έκαναν... στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική τους, ακυρώνοντας και αναβάλλοντας πολλές από τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές σειρές. Μία από τις σειρές που γλύτωσαν ήταν και το «Agatha All Along», όπου η ύπουλη μάγισσα της Kathryn Hahn (την οποία γνωρίσαμε στο «Wandavision» του 2021) έρχεται αντιμέτωπη με διάφορα παραφυσικά γεγονότα. Spinoff στο spinoff, το «Agatha All Along» ακολουθεί τις περιπέτειες μίας ηρωίδας που λίγοι θυμούνται ή αγαπάνε, και μοιάζει εντελώς αποστασιοποιημένο από την κεντρική ιστορία (αλλά και την αισθητική) του γενικότερου Marvel Cinematic Universe.

The Penguin

Και από την Marvel πάμε στην DC, με ένα ακόμη τηλεοπτικό spin-off. Ο Οswald Cobblepot, ή αλλιώς «Πιγκουίνος», είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυαγαπημένους χαρακτήρες της μυθολογίας του Batman, έχοντας ενσαρκωθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Danny De Vito το 1992 και από τον Colin Farrell το 2021. Σε αυτή την τηλεοπτική μίνι σειρά (η οποία προβάλλεται στο Max από τις 19 Σεπτεμβρίου), ο Farrell επιστρέφει στο ρόλο, και μπλέκεται σε μία σειρά από σκοτεινά γκανγκστερικά πάρε-δώσε.

Η ερμηνεία του Farrell στο συγκεκριμένο ρόλο είναι απολαυστική, το μακιγιάζ είναι εντυπωσιακότατο, και γενικά, οι περιπέτειες του Πιγκουίνου έχουν αποδειχθεί καλή επιλογή για τηλεοπτικό procedural (θυμάστε το «Gotham»;) κάνοντας έτσι το «Penguin» μία πολλά υποσχόμενη streaming επιλογή.